06:41
27 juni 2022

Burgemeester: ‘Professionaliseer handhaving’

Burgemeester Peter Oskam (CDA) van Capelle aan den IJssel, vindt dat gemeenten meer moeten investeren in de professionaliteit van hun handhavers. Dat zegt hij in het AD. Volgens Oskam moet het niveau van de handhavers omhoog omdat zij inmiddels een breder takenpakket hebben dan voorheen.

Beter imago
Ook is het de bedoeling dat het imago van de handhavers verbetert als gevolg van professionalisering. Oskam, die tevens lid van de VNG-commissie Bestuur en Veiligheid is, verwijst bij zijn pleidooi in het AD naar een incident in zijn gemeente waarbij afgelopen week meerdere handhavers door een groep werden aangevallen toen zij een wildplasser wilden bekeuren.

Geen veredelde parkeerwachten meer
De gemeente Capelle aan den IJssel stuurt haar handhavers inmiddels maandelijks op training en hanteert strengere selectiecriteria dan in het verleden. Dat is mede nodig omdat de handhavers niet meer de veredelde parkeerwachten en afvalcontroleurs van weleer zijn. Lange tijd werden zij geworven onder de groep langdurig werklozen, maar inmiddels zijn ze de mede de oren en ogen van de gemeente en gelden er dan ook hogere eisen, waaronder hbo-niveau.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.