11:10
04 oktober 2022

Expired: Burgemeester Depla fel over ondermijning door georganiseerde criminaliteit: ‘Het is de maffia’

Burgemeester Paul Depla vergelijkt de invloed van de georganiseerde criminaliteit in Brabant met die van de maffia in Italië. “We moeten echt oppassen dat het niet verder die kant op gaat. Je ziet dat ze een steeds grotere invloed binnen de maatschappij krijgen”, zei hij donderdagavond tijdens de bespreking van het Jaarplan Veiligheid.

“Ik ben van mening dat die ondermijnende criminaliteit het fundament van onze samenleving raakt”, zegt Depla. “Het is echt bijna de maffia van..”, zegt hij, de zin niet afmakend. “Met zo veel geld kun je zo veel mensen en posities kopen. Ik maak me er echt zorgen over dat de samenleving straks niet meer in handen is van de overheid en/of goedwillenden, maar van criminelen.”

‘Onder- en bovenwereld mogen zich niet te veel vermengen’
Het is geen nieuwe boodschap, maar wel een die steeds harder wordt neergezet. De Brabantse burgemeesters vrezen ‘ondermijning’. Grof gezegd is dat de vermenging van onder- en bovenwereld. Een wietteler midden in de woonwijk, criminelen die voorheen brave burgers dwingen tot meewerken.

Lees verder via Breda Vandaag – Ondermijning door georganiseerde criminaliteit

Meer leren over het veiligheidsbeleid in uw gemeente? Schrijf u in voor de HCB Colleges Veiligheid, Recht en Bestuur, start 9 februari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.