11:43
22 februari 2024

Burgemeester Boog: ‘Diemen veiliger maken blijft mijn eerste prioriteit’

Burgemeester Erik Boog zegt dat gemeente, politie en justitie er alles aan doen om Diemen-Noord een veilige buurt te laten zijn. “Diemen veiliger maken blijft mijn eerste prioriteit.” Hij zegt dit in reactie op de liquidatie aan de Klipperweg afgelopen vrijdagavond.

Boog ging zaterdag de buurt in om met buurtbewoners te spreken die kort na de liquidatie ter plekke waren: “De bruutheid van de moord heeft natuurlijk grote impact voor de directbetrokkenen en de buurt. Vooral het feit dat het jonge zoontje getuige is geweest van de liquidatie en dat de liquidatie plaatsvond in een woonwijk maakt grote indruk. Veel mensen zijn natuurlijk enorm geschrokken. Bewonderenswaardig vind ik dat buurtbewoners, ondanks de verschrikkelijke taferelen hulp boden, bijvoorbeeld met reanimeren.”

De burgemeester vindt dat alle inwoners in Diemen veilig en rustig moeten kunnen wonen in hun eigen buurt. “Over het algemeen kan dat ook goed in Diemen, ook in Diemen-Noord. En hoewel we die veiligheid nooit kunnen garanderen, vind ik wel dat we alle middelen moeten inzetten om in ieder geval de risico’s te beperken. Tot nu toe hebben we daar als gemeente nooit goede instrumenten voor gekregen. Er is een wetswijziging in de maak voor een mogelijke screening van huurders, misschien kan dat ons in de toekomst helpen. In Diemen zien wij regelmatig dat criminelen woningen huren van particuliere verhuurbedrijven. Ik ga daarom ook met die verhuurders over hun verantwoordelijkheid in gesprek. Ook zij hebben belang bij leefbare en veilige buurten.”

Daarnaast mengt Boog zich in de landelijke discussie over de financiële middelen voor politie en justitie. “Als je echt een vuist wilt maken tegen de georganiseerde criminaliteit, dan moeten politie en justitie voldoende middelen krijgen om daar vat op te krijgen. Veel criminaliteitscijfers dalen, maar de georganiseerde criminaliteit wordt steeds harder. Het kabinet zou daarom veel meer geld moeten uittrekken voor het veiliger maken van Nederland.”

Bron: Diemer Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *