06:22
03 maart 2021

Burgemeester Amsterdam sluit minder woningen

Burgemeester Amsterdam sluit minder woningen

Het aantal woningen dat in Amsterdam door de burgemeester wordt gesloten na de vondst van drugs neemt af. In 2017 ging het nog om 53 woningen, in 2018 waren het er 44 en dit jaar zijn er tot en met september 27 woningen gesloten. De gemeente wil zelf (nog) niet van een dalende trend spreken.

Geen stijging
In Amsterdam is er de afgelopen jaren geen stijging te zien van het aantal panden dat gesloten is nadat er drugs is aangetroffen, schrijft burgemeester Femke Halsema in antwoord op schriftelijke vragen van PvdA-fractievoorzitter Sofyan Mbarki. De bij de beantwoording gevoegde tabel laat zien dat het aantal panden dat wordt gesloten door de burgemeester wegens drugsvondsten wel degelijk daalt. In deze statistiek gaat het niet alleen om woningen, maar ook om (niet) publiek toegankelijke inrichtingen. In 2017 werden in totaal 74 panden gesloten wegens drugsvondsten, waaronder 40 hennepkwekerijen. In 2018 werden nog maar 59 panden gesloten, waaronder 29 hennepkwekerijen en tot en met juli 2019 lag het totaal aantal gesloten panden om drugsvondsten op 23 (10 hennepkwekerijen).

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over de juridische mogelijkheden van het openbare orderecht van Jan van der Grinten en Anita van den Berg van Kennendy van der Laan tijdens de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor overheidsjuristen‘. Start 7 november.

Of kom naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Waar liggen burgemeesters wakker van?’ met o.a. prof. dr. Hans Boutellier, prof. dr. Bob Hoogenboom en burgemeester Lieke Sievers. Start 31 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *