09:24
21 juni 2024

‘Buiten de terreur om is er nog een leven, een wereld om ons druk over te maken’

‘Ik laat me zeker geen schrik aan praten op een moment dat we vooral moed moeten tonen’, schrijft CD&V-voorzitter Wouter Beke na een bewogen week.

Woensdag 22 maart, omstreeks 17u. Ik was voor mijn sociale media een boodschap aan het schrijven. Dit na een bijzonder bewogen dag op ons partijsecretariaat, met veel emoties, maar paradoxaal genoeg vooral veel positiviteit. Hoop en verbondenheid: dat gevoel overheerste. Er waren slachtoffers op bezoek gekomen – ook iemand die zwaargewond bij ons binnengebracht was, en waarvan we toen niet wisten of hij het zou halen. Hij kwam ons opgelucht vertellen intussen alweer aan het werk te zijn. Nog elke dag nam hij de metro. Dat gaf sommige collega’s de moed om het zelf, misschien binnenkort, ook eens terug te proberen.

Slachtoffers, familieleden, toevallige voorbijgangers: er werd koffie gedronken met bekenden en onbekenden, in het Nederlands, het Frans, het Engels of een soort gebarentaal. Dat maakte van deze 22ste maart een hoopvolle en hartverwarmende dag. Ik was net bezig daarover wat te schrijven, toen het nieuws uit Londen me bereikte. Plots klonk mijn bericht me wel heel erg flets en naïef in de oren. Enkele honderden kilometers verderop werden mensen genadeloos gedood, en ik had het over hoop. Even overwoog ik het toch maar achterwege te laten. Maar zou dat niet juist toegeven zijn aan de terreur?

Lees verder via Knack.be

Positieve veiligheid creëren is de manier om zoveel mogelijk angst bij burgers weg te nemen. Bezoek daarom de HCB Nieuwpoort seminarreeks Positieve veiligheid, woensdag 17 mei, 24 mei, 31 mei en 7 juni 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *