11:24
05 december 2022

Boete voor aspergeteler Limburg voor uitbuiting arbeidsmigranten

Boete voor aspergeteler Limburg voor uitbuiting arbeidsmigranten

Een aspergeteler uit Linne in Limburg heeft een boete van 85.000 euro gekregen. Werknemers woonden en werkten bij het bedrijf onder erbarmelijke omstandigheden, zegt de Arbeidsinspectie.

Naast de geldboete heeft de teler een zogenoemde ‘waarschuwing preventieve stillegging’ gekregen. Dat betekent dat de Arbeidsinspectie de werkzaamheden kan stilleggen als de werkgever binnen vijf jaar weer de wet overtreedt.

Lees verder via nos.nl

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.