03:17
02 oktober 2023

Boete van 345 miljoen euro voor TikTok vanwege schenden privacy kinderen

Boete van 345 miljoen euro voor TikTok vanwege schenden privacy kinderen

De video-app TikTok heeft een boete van 345 miljoen euro gekregen voor het schenden van de privacy van kinderen in de EU en moet binnen drie maanden aanpassingen doen. Dat heeft de Ierse privacywaakhond bekendgemaakt namens alle toezichthouders in de EU. De boete wordt opgelegd voor overtredingen gedurende vijf maanden in 2020.

Er is al jaren veel aandacht voor de manier waarop TikTok omgaat met zijn jonge doelgroep. De app is zeer populair onder jonge tieners en ook onder kinderen jonger dan dertien, die er officieel geen gebruik van mogen maken.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over een toezichthouder in verbinding en ontwikkelingen en trends in overheidstoezicht? Kom op donderdag 23 november, 7 december en 14 december naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2023 – Toezicht in verbinding met onder meer Prof. dr. Esther Versluis, hoogleraar European Regulatory Governance aan de Universiteit Maastricht en Dr. Bart Snels, inspecteur-generaal bij de Inspectie belastingen, toeslagen en douane.

Op 4 oktober vindt de 7e editie plaats van het jaarlijks HCB Seminar Checklist Kinderopvang, georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met medewerking van dr. IJsbrand Jepma, Senior onderzoeker/adviseur bij Sardes en bij de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK)Dorien Vader, directeur van Campus Columbus, het eerste erkende Dalton Kindcentrum voor Nederland, Kelly Libregts, dagvoorzitter en inleider en Jaap Tulp, mede-eigenaar en adviseur bij Helder & van Pas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *