09:29
21 juni 2024

Boek cybercriminele Netwerken – Oorsprong, Groei en Criminele mogelijkheden

Boek cybercriminele Netwerken –  Oorsprong, Groei en Criminele mogelijkheden

Dit boek gaat over cybercrimineel netwerken die gebruik maken van de digitale middelen, zoals phishing, malware of hacken, om geld te stelen van klanten van financiële instellingen. De auteur analyseert de processen van oorsprong en growthand criminele vermogens, en voert verschillende verklaringen voor de gevonden verschillen tussen de traditionele criminele netwerken en cybercrimineel netwerken.

Zijn belangrijkste bevindingen zijn dat, hoewel de meerderheid van deze cybercrimineel netwerken nog steeds rekenen op real-world sociale banden om hun oorsprong en groei, sommige netwerken ten volle gebruik maken van de voordelen die digitalisering biedt. Als een nieuw soort dader convergentie instelling, forums zorgen voor een vloeiende vorm van samenwerking, waardoor afhankelijkheidsrelaties gezien in traditionele criminele netwerken minder belangrijk. Bovendien werden voorbeelden gevonden van langdurige, herhaalde interactie via online communities, waardoor de vraag in hoeverre de digitale sociale banden verschillen van hun real-world tegenhangers verhoogt.

Deze studie vormt een belangrijke evidence-based bijdrage aan de criminologische kennis over cybercrimineel netwerken. Bovendien gebaseerd op de empirische resultaten, de auteur schetst mogelijkheden situationele criminaliteitspreventie tegen cybercrimineel netwerken. Dit boek zal dan ook van belang zijn voor zowel wetenschappers en praktijkmensen op het gebied van cybercrime en cyber security.

informatie Auteur

Rutger Leukfeldt is postdoc onderzoeker cybercrime bij het Instituut Collectie Nederland Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). Van 2007- 2016 was hij een onderzoeker van de Cyber Safety Research Group aan de NHL Hogeschool en de Nederlandse Politie Academie. Rutger gewerkt aan een aantal van cybercrime onderzoeken voor openbare en private organisaties, met inbegrip van studies naar de modus operandi en de kenmerken van cybercriminelen en een landelijk cybercrime slachtoffer enquête.

Bestellen bij: elevenpub.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *