09:16
30 september 2023

Blog Evalien Rengers – Verbaasd over het SER-rapport

Blog Evalien Rengers – Verbaasd over het SER-rapport

Reikhalzend keek ik uit naar het vijfjaarlijkse SER-rapport. De kinderopvang krijgt veel aandacht, ook van buiten de branche. Mede door de lockdown en door de unanieme verontwaardiging over het kinderopvangtoeslagdebacle en het falen van het toeslagensysteem. Vervolgens waren vrijwel alle politieke partijen het erover eens dat kinderopvang een prominentere plek moet krijgen in het leven van kinderen en gezinnen.

Mooi, want ik pleit ervoor dat kinderopvang samen met het onderwijs, zorg, sportvereniging, muziekschool, grootouders etc. echt kan leven naar het mooie Afrikaanse gezegde: ‘It takes a village to raise a child’, ofwel de ‘Civil Society’. Een maatschappelijke opdracht die ik voel om de opvoedingsnetwerken rond kinderen te versterken en bij te dragen aan de community-vorming rond de opvoeding. En dat sluit weer mooi aan bij een sociaal pedagogische basisvoorziening die we zo nodig hebben.

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Meer leren van Thecla Goossens, Loes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 13 oktober.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *