02:41
09 juni 2023

Big data in toezicht

Big data in toezicht

Van de zelfscankassa in de supermarkt tot de controle van je belastingaangifte: overal zijn algoritmes achter de schermen aan het werk. Hoe meer data je aan zo’n reeks wiskundige instructies voedt, hoe slimmer hij wordt. En daar begint voor toezichthouders de schoen te wringen, want hoe houd je grip op het gebruik van die data? Professor Lisette van der Hel, hoogleraar effectiviteit van het overheidstoezicht aan Nyenrode Business Universiteit, en Nart Wielaard, expert in big data, benoemen valkuilen en aandachtspunten.

Lees verder via platformoverheid.nl

Lisette van der Hel verzorgt een seminar over horizontaal toezicht in de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2019 – Trends in toezicht. Zie de website van het Haags Congres Bureau.

Algoritmes en data worden ook besproken tijdens de VeiligheidsTafel Live! Big Tech: Digitale Gangsters? op 27 november in Nieuwspoort. Met onder meer Marc Schuilenburg (VU), Bob Hoogenboom (Nyenrode), Kees Verhoeven (D66) en Jochem de Groot (Microsoft). Zie de website van het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *