11:49
21 juni 2024

Bezetting universiteitspand Utrecht beëindigd, politie grijpt niet in bij UvA

Bezetting universiteitspand Utrecht beëindigd, politie grijpt niet in bij UvA

De politie in Utrecht heeft in de nacht van dinsdag op woensdag pro-Palestijnse studenten aangehouden. Zij bezetten het universiteitsterrein aan de Drift, in het centrum van de stad. Op het terrein van de Universiteit van Amsterdam is niet opgetreden.

Eerder op de avond sommeerde de Universiteit Utrecht de demonstranten op de binnenplaats van de Universiteitsbibliotheek om het terrein te verlaten.

“Onder andere doordat de huisregels niet zijn opgevolgd, ontstonden er serieuze zorgen over de veiligheid”, vertelt een woordvoerder van de universiteit.

De demonstranten zeiden eerder in een persbericht dat zij willen dat de Universiteit Utrecht alle actieve samenwerkingen met Israëlische instellingen en organisaties opzegt.

Volgens RTV Utrecht zijn vijftig studenten die niet wilden vertrekken aangehouden en met stadsbussen afgevoerd.

Lees verder via nu.nl

Meer leren over radicalisering, ondermijning, jeugd & veiligheid, zorg & veiligheid en bevoegdheden van de burgemeester op het gebied van OOV? Kom naar de HCB Seminars ‘Topsprekers in Veiligheid 2024’ op 18 september en 9 oktober met o.a. Bram Sizoo, Janine Janssen, Bob Hoogenboom, André van der Laan en Jan van der Grinten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *