06:12
16 juli 2024

Beperkt beeld van ondermijning in Zaltbommel

Beperkt beeld van ondermijning in Zaltbommel

Bestuurders, ambtenaren en samenwerkingspartners hebben geen samenhangend beeld van ondermijnende criminaliteit in de gemeente Zaltbommel.

Hoewel Zaltbommel een ‘gunstige voedingsbodem’ biedt voor ondermijnende criminaliteit, constateert de rekenkamercommissie aldaar dat er voor de gemeente nog ‘veel te winnen is’ om ondermijning goed in het vizier te krijgen. Dat dit nu nog niet het geval is, wijt de commissie vooral aan een ‘gebrekkige’ organisatorische infrastructuur.

Beperkte beschikbare formatie
Bestuurders, ambtenaren en samenwerkingspartners hebben geen samenhangend beeld van ondermijnende criminaliteit in de gemeente Zaltbommel. Zoals hun collega’s eerder al in Amersfoort en Hoogeveen constateerden, is er volgens de rekenkamercommissie ook in Zaltbommel sprake van een beperkte beschikbare formatie binnen de gemeente voor de aanpak van ondermijning en is de werkdruk hoog.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over de integrale aanpak van veelplegers, verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2023’ die start op 25 april in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *