12:53
29 februari 2020

Bedrijven moeten verantwoordelijkheid nemen

Bedrijven moeten verantwoordelijkheid nemen

Onze houding ten opzichte van technologie verandert. Tot voor kort zag iedereen technologie als gouden hulpmiddel. Het creëerde kansen, verbeterde de omstandigheden, we versnelden onze processen. Over het algemeen stond iedereen er positief tegenover. Technologie is uitgegroeid tot iets waar we niet meer zonder kunnen en wat zich steeds verder in onze levens integreert. Maar dat heeft ook zijn keerzijde.

Wil je als bedrijf succesvol worden – en dat wil uiteraard elk bedrijf -, dan moet je niet alleen nieuwe technologieën beheersen, maar juist ook prioriteit geven aan vertrouwen, privacy en beveiliging. Zorg vooral dat je verantwoordelijkheid neemt. Want in de toekomst zullen alleen díé bedrijven slagen die het vertrouwen van al hun stakeholders, waaronder werknemers, klanten en partners, hebben gekregen én behouden.

Lees verder via computable.nl

Meer leren over de kansen en risico’s van Big Tech? Kom naar de VeiligheidsTafel Live! Big Tech: Digitale Gangsters? op 27 november in Nieuwspoort. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met onder meer Marc Schuilenburg (VU), Bob Hoogenboom (Nyenrode), Kees Verhoeven (D66) en Jochem de Groot (Microsoft). Zie de website van het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *