07:36
27 november 2021

Baas van uitzendbedrijf hekelt misstanden rond arbeidsmigranten: ‘Iedere idioot kan uitzendbureau beginnen’

Baas van uitzendbedrijf hekelt misstanden rond arbeidsmigranten: ‘Iedere idioot kan uitzendbureau beginnen’

Frank van Gool (55), oprichter en baas van uitzendbedrijf OTTO Work Force in Venray, ziet het knarsetandend aan. Tijdens de coronacrisis stelde het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten onder leiding van Emile Roemer in 2020 vast hoe schrijnend de werk- en woonomstandigheden van veel arbeidsmigranten zijn en hoe de uitzendmarkt wordt verpest door malafide bedrijven. Of er tempo wordt gemaakt om de boel op te schudden? ,,Het duurt veel te lang. Geen gevoel van urgentie. De FNV heeft gelijk: iedere idioot kan een uitzendbureau beginnen.”

Vergelijk het met een hete aardappel die steeds wordt doorgeschoven. Onlangs was er dan toch een Kameroverleg over de bevindingen van Roemer.

,,Ruim drie maanden na presentatie van dat rapport! Roemer pleit voor invoering van een verplichte uitzendvergunning. Dat roepen wij bij OTTO al jaren. In de afgelopen twintig jaar zijn er in Nederland bijna 11.000 uitzendbureaus bijgekomen, waarvan er maar drie op de tien gecertificeerd zijn en slechts één op de tien aangesloten is bij een branchevereniging.”

Lees verder via bndestem.nl 

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 11 maart 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 4 =