06:12
22 juni 2021

Arbeidsmarktplatform PO zet hoofdlijnen aanpak lerarentekort op een rij

Arbeidsmarktplatform PO zet hoofdlijnen aanpak lerarentekort op een rij

Het Arbeidsmarktplatform PO heeft arbeidsmarktinformatie verzameld over de zes hoofdlijnen van de landelijke aanpak van het lerarentekort. Scholen kunnen deze informatie gebruiken als benchmark of kompas om maatregelen te nemen of ter onderbouwing van hun acties.

Het lerarentekort is een complex probleem waar geen pasklare oplossing voor bestaat. Veel scholen hebben moeite om hun vacatures op te vullen. Om de sector te ondersteunen bij het maken van keuzes, zowel landelijk als regionaal, heeft het Arbeidsmarktplatform PO arbeidsmarktinformatie verzameld over de zes hoofdlijnen van de landelijke aanpak van het lerarentekort. Het gaat om:

  • In-, door- en uitstroom van de lerarenopleidingen
  • Zij-instroom bevorderen
  • Behoud van leraren
  • Stille reserve
  • Beloning en carrièreperspectief
  • Anders organiseren en innovatieve ideeën

In de analyses zijn kwantitatieve en kwalitatieve gegevens over de zes hoofdlijnen te vinden. Hoe staat het bijvoorbeeld met de instroom op de pabo? Maar ook: waarom kiezen studenten al dan niet voor de pabo en hoe tevreden zijn zij over hun opleiding?

Lees verder via avs.nl

Leren over anders kijken, organiseren en werven voor basisscholen, IKC’s en kinderopvangorganisaties? Kom 4 november naar het HCB Seminar Maak het verschil op de arbeidsmarkt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − tien =