04:41
01 december 2021

Agentschap Telecom pleit voor proactief toezicht op clouddiensten

Agentschap Telecom pleit voor proactief toezicht op clouddiensten

De rol van clouddiensten binnen de digitale infrastructuur is inmiddels zo groot dat ook hier proactief toezicht op zou moeten plaatsvinden, zoals bij andere vitale aanbieders het geval is. Dat laat het Agentschap Telecom in “Staat van de Ether 2019” weten, het jaarbericht van de telecomtoezichthouder.

Sinds 2018 is de Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen (Wbni) van kracht, die aanbieders van essentiële diensten verplicht om ernstige cyberincidenten bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en het Agentschap Telecom te melden. Ook verplicht de wet dat vitale aanbieders maatregelen nemen om hun ict-infrastructuur tegen aanvallen en incidenten te beveiligen. Op deze manier moeten de gevolgen van cyberincidenten worden beperkt en de digitale weerbaarheid van Nederland worden vergroot.

Lees verder via security.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 4 =