04:32
12 juli 2024

Advocaat jarenlang lastiggevallen door complotdenker, halfjaar cel geëist

Advocaat jarenlang lastiggevallen door complotdenker, halfjaar cel geëist

Het Openbaar Ministerie eist zes maanden tegen een man wegens stalking en smaad richting een advocaat in de zaak omtrent de moord op Marianne Vaatstra. De verdachte is al jarenlang geobsedeerd door de zaak en door andere complottheorieën. De Haagse rechtbank doet binnen twee weken uitspraak.

Dat berichten onder meer de regionale dagbladen Leidsch Dagblad en de Stentor. De verdachte is Willem Dankbaar, die ervan overtuigd is dat de verkeerde persoon vastzit voor de moord op Marianne Vaatstra. Vaatstra werd in 1999 op zestienjarige leeftijd dood aangetroffen in het Friese dorpje Veenklooster. De lang onopgelost gebleven zaak kreeg veel media-aandacht, tot in 2012 een grootschalig DNA-onderzoek leidde tot de veroordeling van Jasper S.

Lees verder via mr-online.nl

Meer leren over wet- en regelgeving, waaronder (online) gebiedsverboden van Jan van der Grinten, advocaat bestuursrecht bij Van Doorne en over hoe je adequaat reageert op een situatie die dreigt te escaleren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 november 2023 in Den Haag. Verder met Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *