09:23
30 september 2023

ACM verschaft huisartsen duidelijkheid over weigeren en verdelen van patiënten

ACM verschaft huisartsen duidelijkheid over weigeren en verdelen van patiënten

Huisartsen mogen met elkaar overleggen om een plek te vinden voor een overstappende patiënt als er sprake is van een tekort aan huisartsen en volle huisartsenpraktijken. Dit laat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) weten na meldingen van patiënten die niet kunnen overstappen naar bepaalde huisartsen.

De ACM ontvangt jaarlijks tientallen meldingen van patiënten die worden geweigerd als ze zich aanmelden bij een andere huisarts. Naar aanleiding van de klachten heeft de ACM onderzoek gedaan naar de achtergronden van het weigeren van nieuwe patiënten. Daaruit bleek dat sommige huisartsen onderling afspraken maken om elkaars patiënten niet over te nemen. Ook zijn er soms werkgebieden onderling afgestemd, bijvoorbeeld op basis van postcodes.

Lees verder via skipr.nl

Martijn Snoep, bestuursvoorzitter ACM, is spreker tijdens het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2023 – De rol van de toezichthouder bij veranderende verhoudingen tussen markt en overheid op 24 mei bij Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag met verder o.a. Angeline van Dijk prof dr. Karin van Wingerde, Paul van Dijk en dr. Meike Bokhorst. Korting voor oud deelnemers HCB en voor leden Vide. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *