12:05
30 april 2024

Aanpak mensen met verward gedrag nog onvoldoende effectief

Aanpak mensen met verward gedrag nog onvoldoende effectief

Het aantal meldingen van personen met verward gedrag is flink gestegen. De beleidsaanpak van personen met verward gedrag moet leiden tot minder meldingen, maar dat is tot nu toe nog niet het geval. Ook worden de wachtlijsten voor beschermd wonen steeds langer. De transitie ‘Van beschermd wonen naar een beschermd thuis’ kan bijdragen aan een afname.

Dat antwoordt minister Helder van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op Kamervragen over personen met verward gedrag en de wachtlijsten voor beschermd wonen. In haar Kamerbrief gaat ze in op vragen over het bericht over het recordaantal meldingen van personen met verward gedrag in 2023. De vragen zijn afkomstig van de Kamerleden Dobbe en Van Nispen (beiden SP).

Domeinoverstijgend
In haar antwoord gaat minister Helder allereerst in op een eventueel verband tussen de wachtlijsten binnen de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en de toename van personen met verward gedrag die in aanraking komen met de politie , de zogeheten E33-meldingen.

Lees verder via gemeente.nu

Meer leren over verwarde personen, ondermijning en bevoegdheden van de burgemeester op het gebied van OOV (online gebiedsverboden en demonstratierecht)? Kom 15 mei naar het HCB Seminar ‘Topsprekers in Veiligheid’ met prof. dr. Michiel van der Wolf (Rijksuniversiteit Groningen), mr. Jan van der Grinten (Van Doorne en Universiteit Leiden) en prof. dr. Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *