12:55
30 mei 2024

De kinderopvangsector heeft nu een eigen raad: de Kinderopvangraad

De kinderopvangsector heeft nu een eigen raad: de Kinderopvangraad

De Kinderopvangraad zal het adviesorgaan voor de sector zijn. Op 25 april 2024 trad de raad in werking. Een greep uit de leden levert een trits bekende namen op zoals Janneke Plantenga, Ruben Fukkink, Simon Hay, Geert de Wit en Pauline Slot. Het idee achter de Kinderopvangraad: ‘Een volwassen kinderopvangsector verdient een eigen, onafhankelijk adviesorgaan.’

De Kinderopvangraad zal gevraagd en ongevraagd onafhankelijk advies geven aan beleidsmakers, politici en andere relevante partijen over het kinderopvangbeleid, om hiermee de waarde van kinderopvang te onderbouwen. De raad richt zich op erkenning, herkenning en borging van de waarde van kinderopvang voor kinderen van nul tot dertien jaar.

‘De Kinderopvangraad geeft kinderopvang als onderwerp de eigen, onafhankelijke en inhoudelijke stem die het verdient in maatschappelijke vraagstukken en debatten. Hierbij staat het belang van kinderen en hun ouders altijd voorop.

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Meer leren over ENERGIEK veranderen in kinderopvang, basisschool of IKC? Doe 22 mei mee met de ‘NDKB 2024 – ENERGIEK Veranderen’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *