07:19
10 december 2022

Aanhoudingen en sluiting bedrijfspand Flevoweg Leiden

Aanhoudingen en sluiting bedrijfspand Flevoweg Leiden

In een bedrijfspand aan de Flevoweg in Leiden heeft de politie in de nacht van vrijdag 1 oktober op zaterdag 2 oktober 2021 naar aanleiding van een ernstig geweldsincident meerdere aanhoudingen verricht. Er is één slachtoffer gewond geraakt. Het bedrijfspand is in verband met het incident op last van de burgemeester gesloten. De zaak is in onderzoek.

Op last van burgemeester Lenferink is het bedrijfspand aan de Flevoweg met spoed voor de duur van twee weken gesloten. Eventuele exploitatie van bedrijven in het pand zal in deze periode moeten worden gestaakt. De burgemeester heeft hiertoe besloten, omdat dit schietincident een acute ernstige verstoring en bedreiging is van de openbare orde en veiligheid. Bovendien veroorzaakt het grote onrust, angst en onveiligheidsgevoelens in de gemeenschap en heeft het grote impact heeft op gevestigde ondernemers op het bedrijventerrein. Ook het feit dat bij zulke ernstige geweldsincidenten een geweldspiraal tot herhaling kan leiden, is een reden geweest om direct in te grijpen en tot spoedsluiting over te gaan.

Lees verder via politie.nl

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 25 januari 2022 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.