02:16
02 oktober 2023

Douane onderschept 1040 kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Douane onderschept 1040 kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Naar aanleiding van een melding van uithalers op een terminal in de Rotterdamse haven heeft de Douane afgelopen nacht een grote hoeveelheid cocaïne onderschept. Het gaat om 1040 kilo met een straatwaarde van ruim 78 miljoen euro.

Switchmethode
De pakketten met de verdovende middelen zijn aangetroffen achter de deuren van een container. De container is vermoedelijk als tijdelijke opslag gebruikt, ook wel bekend als switchmethode. De uithalers zijn niet meer aangetroffen op het haventerrein.

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Lees verder via om.nl

Meer leren over ondermijning? Kom 18 november 2021 naar het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente 2021 – Ondermijnende georganiseerde criminaliteit vanuit een Europees perspectief’ met o.a. Luud Geerlings, coördinator EURIEC, Han Moraal, Nederlands lid in het college van Eurojust en Secretaris-generaal IAP, Eric van der Schild, Project Manager Europol Financial Intelligence Public Private Partnership [EFIPPP] en Chair of the EFIPPP Steering Group en Frank van Summeren, adviseur veiligheid bij RONT Management Consultants

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *