11:11
18 augustus 2022

6 aanhoudingen en 19.000 euro cash aangetroffen bij grote actie in de Schilderswijk

6 aanhoudingen en 19.000 euro cash aangetroffen bij grote actie in de Schilderswijk

Op donderdag 23 juni vond er een succesvolle integrale handhavingsactie (IHA) plaats in de Schilderswijk. Er zijn 6 aanhoudingen verricht waarvan bleek dat 1 iemand nog 3 dagen gevangenisstraf op zijn naam had staan. Bij de HTM-controle vond er 1 keer een aanhouding DNA plaats. Dat betekent dat bij controle van de identiteit bleek dat deze persoon nog DNA moest afstaan. Ook werd er iemand aangehouden die illegaal in Nederland is.

In het actiegebied komen uiteenlopende veiligheid- en leefbaarheidsproblemen voor. Veel is onder te verdelen in jeugd- en drugsoverlast en malafide horeca. Verder spelen er vooral bij de Hoefkade, Vaillaintlaan en Hobbemastraat parkeer- en verkeersproblematiek. Daarom organiseert de gemeente samen met de politie een integrale actie om misstanden tegen te gaan. Tijdens de actie werkten de gemeente Den Haag samen met politie, douane, Openbaar Ministerie, NVWA, Stedin, HTM, Inspectie Leefomgeving en Transport en de brandweer.

Grootschalige verkeerscontrole op de Groenteweg
Op de Groenteweg werd een grootschalige verkeersactie gehouden. Tijdens de verkeerscontrole zijn er 69 scooters en 70 auto’s gecontroleerd. 2 keer is er een handelshoeveelheid softdrugs in beslag genomen. Ook is er een mes en een ploertendoder gevonden. Overal is afstand van gedaan en er zijn boetes uitgedeeld. In totaal zijn er 39 boetes uitgedeeld, waarvan voornamelijk wet ID, rijbewijs niet kunnen tonen, te hard rijden en rijden onder invloed.

Lees verder via denhaag.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.