08:48
10 augustus 2022

3.4 miljoen Nederlanders slachtoffer van cybercrime in 2017

3.4 miljoen Nederlanders slachtoffer van cybercrime in 2017

In 2017 werd in totaal 1.3 miljard euro gestolen van in totaal 3,4 miljoen consumenten in Nederland. Voor heel Europa ging het vorig jaar om 98.2 miljoen mensen en om een totaalbedrag van 23,3 miljard euro. Dat is meer dan het individuele BBP van tien Europese landen.

Dat blijkt uit het 2017 Norton Cyber Security Insights Report dat vandaag is gepubliceerd door Norton by Symantec. Uit het rapport blijkt verder dat de gemiddelde kosten van de gevolgen van cybercrime in Nederland 140 euro waren, en dat slachtoffers gemiddeld 5,6 uur bezig waren de problemen op te lossen.

Nederlandse slachtoffers van cybercrime hebben volgens Norton een vergelijkbaar profiel: het gaat om consumenten met vertrouwen in hun eigen capabiliteit, die meerdere apparaten gebruiken thuis of onderweg. Een op de drie slachtoffers van cybercrime in Nederland had een aangesloten gameconsole (30 procent), vergeleken met 22 procent van de niet-slachtoffers. De kans was ook twee keer zo groot dat zij een wearable of smartwatch gebruikten, en daarnaast winkelden zij ook aanzienlijk vaker wanneer zij niet thuis zijn bijvoorbeeld, via hun telefoon of tablet.

Lees verder via agconnect.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.