06:11
24 juni 2021

Zwolle wil minder aantrekkelijk zijn voor ondermijning

Zwolle wil minder aantrekkelijk zijn voor ondermijning

De gemeente wil in de komende jaren de stad Zwolle onaantrekkelijker maken voor georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Zwolle is daarvoor gestart met het programma Ondermijning.

Aan de hand van vier actielijnen maakt men de gemeentelijke organisatie, maar ook de Zwolse samenleving, bewuster van de risico’s van ondermijnende criminaliteit. Ze kijken tevens hoe ze daarop beter kunnen inspelen. Het programmaplan is onlangs vastgesteld door het college.

Totaalaanpak
In de Veiligheidsvisie 2019-2020 is de intensivering van de aanpak van ondermijning als prioriteit benoemd. Het programma Ondermijning zorgt voor een totaalaanpak, waarin bewustwording, weerbaarheid van zowel de gemeentelijke organisatie als de Zwolse samenleving én een gecoördineerde, integrale aanpak van ondermijning centraal staan.

Lees verder via rtvzwollefm.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Kom 10 juni naar het Nieuwspoort Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 4 =