07:22
29 november 2021

Zorgtoezicht integraal onderdeel aanpak ondermijning

Zorgtoezicht integraal onderdeel aanpak ondermijning

Het is een vraag die veel gemeenten uit hun slaap houdt. Hoe maken we onze gemeente weerbaar tegen negatieve invloeden van buitenaf? Met andere woorden: hoe kunnen we de aanpak van ondermijning vormgeven? ‘Kijk en werk integraal, inclusief de zorg’, zeggen ze in Bergen op Zoom.

Veel gemeenten zijn nog volop bezig om het toezicht op de Wmo en de Jeugdwet vorm te geven. Niet zelden kijken ze daarbij alleen naar het zorgdomein. Met het oog op de complexiteit ervan is dat begrijpelijk. In Bergen op Zoom nemen ze zorgfraude – ondanks het feit dat het toezicht nog niet helemaal op poten staat – al mee in de integrale blik op ondermijning. Patrick Roodenburg en Monique Broeke zijn hierbij betrokken. Patrick als informatiemakelaar bestuurlijke aanpak ondermijning en Monique als projectleider Zorgfraude en toezichthouder Wmo.

Lees verder via vng.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × een =