02:11
16 augustus 2022

Zorgfraude nauwelijks aangepakt

Zorgfraude nauwelijks aangepakt

Over de aanpak van zorgfraude wordt vooral vergaderd. Resultaten worden nauwelijks geboekt.

In de bestrijding van zorgfraude gaat veel publiek geld om. Maar ondanks dat toezichthouders en opsporingsinstanties regelmatig overleggen met zorgverzekeraars en gemeenten, worden er nauwelijks fraudeurs gepakt, concludeert de Algemene Rekenkamer.

Ongestoord verder
De Rekenkamer onderzocht 14 zaken waarin sprake was van sterke fraudesignalen in drie fraudegevoelige sectoren: de wijkverpleging, jeugdzorg en bij beschermd en begeleid wonen. Uit die onderzoeken blijkt dat er heel wat informatie wordt uitgewisseld tussen overheidsorganisaties, maar er gebeurt bijna niets om vast te stellen of er inderdaad fraude wordt gepleegd.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over Samen veranderen 2022 – Anders werken aan maatschappelijke transities? Kom 3 juni naar Leerhotel het Klooster leren met en van Prof. dr. Jaap Boonstra, hoogleraar Organisatiedynamiek bij ESADE Business & Law School in Barcelona, professor Organisatieverandering bij WU (Vienna University of Economics and Business) en verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB), Prof. dr. Jan-Kees Helderman, hoogleraar Sociaal beleid en bestuur aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit, Hester van Buren, voorzitter Raad van Bestuur bij Rochdale, Karen den Hertog, Hoofd afdeling Gezond Leven bij de Gemeente Amsterdam en MT-lid GGD Amsterdam-Amstelland, Shirine Moerkerken, Interventiekundige bij Strange | Strategy and Change en auteur van de boeken ‘Hoe ik verander’ en ‘Conflict eren’ en Elleke van Gelder, Ontwikkelaar en ontwerper Sociale Innovatie, Nationale Politie. Zie de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Meer leren over Next Level toezicht in de praktijk? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2022 die begint op 9 juni met Theodor Kockelkoren (Sodm), prof. dr. Muel Kaptein (Erasmus Universiteit) en Paul van Dijk, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.