01:37
08 december 2023

Willem Engel voert zijn zoveelste rechtszaak: ‘Hij doet het voor de donaties en om rook te creëren’

Willem Engel voert zijn zoveelste rechtszaak: ‘Hij doet het voor de donaties en om rook te creëren’

Het begint bijna een rituele dans te worden: de Rotterdamse voorman van Viruswaarheid Willem Engel voert een rechtszaak om zijn gelijk te halen. Deze vrijdag heeft hij in een kort geding Facebook gedaagd. Zijn account is geschorst en Facebook heeft berichten verwijderd.

Aan alles is te merken dat het niet het eerste proces is van Willem Engel. Advocaat Van den Brink van Facebook laat niet na smalend te verwijzen naar eerdere, mislukte rechtszaken. Tegen YouTube, tegen Google, tegen de overheid en tegen Facebook zelf. “Deze zal hij ook verliezen en dan zal hij wel weer aangifte gaan doen tegen mij.”

Het is soms vinnig in de Rotterdamse rechtszaal. Van den Brink verwijst naar onderzoek van het RIVM. “Ongevaccineerden hebben 33 keer een grotere kans op de ic te komen. Meneer Engel zegt dat zijn posts humor zijn, ik denk dat ze er op de ic niet om kunnen lachen.” Engel staat dan op en wappert met een envelop. “Punt van orde. Ik heb hier een aangifte tegen de advocaat.” De rechter gelast hem weer te gaan zitten. “Ik bepaal hier de orde.”

Lees verder via rijnmond.nl

Wilt u meer leren van Kolonel Hans van Dalen en andere experts op het gebied van desinformatie en maatschappelijke onrust? Kom 1 december naar de HCB Masterclass ‘Omgang met desinformatie en maatschappelijke onrust’ op het Landgoed Beukbergen in Huis ter Heide, georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Bekijk hier het volledige programma en schrijf u in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *