10:53
03 december 2022

Wijkpaleis in Rotterdam-West is straks ook ván de buurtbewoners

Wijkpaleis in Rotterdam-West is straks ook ván de buurtbewoners

Om minder afhankelijk te worden van de gemeente kopen bewoners een wijkgebouw in Rotterdam. Inmiddels is al bijna een half miljoen euro bijeengebracht. Wat is de aantrekkingskracht van het Wijkpaleis?

Het is moeilijk om uit te leggen wat ze hier precies doen, lacht Marieke Hillen. Ze zit aan tafel in het Wijkpaleis in Rotterdam-West. Constant lopen er mensen voorbij die naar haar zwaaien. Het grote pand aan de Claes de Vrieselaan is een multifunctioneel centrum waar buurtbewoners elkaar ontmoeten, evenementen worden gehouden en makers en kunstenaars werken. Momenteel is het voor de buurt, straks ook ván de buurt.

Lees verder via nrc.nl

Meer leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 25 januari bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag (of online via MS Teams als fysieke bijeenkomsten nog niet mogelijk zijn). Met Andy Clijnk, Programmamanager leefbaarheid en veiligheid, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Kris Renckens, Directeur Veiligheid, Stad Antwerpen, Frank van Summeren, adviseur zorg en veiligheid bij RONT Management Consultants en Ben van der Hoeven, Programmamanager ondermijning, Gemeente Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.