03:45
05 december 2021

Wederom omvangrijke geldvondst in Rotterdam

Wederom omvangrijke geldvondst in Rotterdam

Agenten namen vorige week bij een voertuigcontrole op de Boompjes wederom een omvangrijk geldbedrag in beslag. De 50-jarige bestuurder had in een verborgen ruimte maar liefst 42.000 euro verborgen.

Daarmee was de koek nog niet op. De man had immers ook de beschikking over een Rolexhorloge ter waarde van 10.000 euro. Hij kon daarvan de rechtmatigheid niet aantonen en verklaarde geen werk te hebben. Bij een doorzoeking in een woning in Rotterdam vonden de agenten nog eens ruim 20.0000 euro. Het geld was verstopt in een koffiezetapparaat. Het totale bedrag van ruim 60.000 euro namen de agenten in beslag, evenals het dure horloge. Daarnaast namen agenten dure merkkleding en designschoenen in beslag. Ook de auto van de man werd in beslag genomen. Tegen de hem werd proces-verbaal opgemaakt wegens witwassen. Hij kreeg direct een strafbeschikking van ruim 6300 euro en deed afstand van het inbeslaggenomen geld en de aantroffen goederen.

Lees verder via politie.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak van ondermijning? Kom 13 november naar de geheel nieuwe editie van ons half-jaarlijks HCB Live + Online Seminar ‘De Veilige Gemeente 2020/2021 – Geïntegreerde aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit’ met oa Leonie Willemsen, Programmamanager Ondermijning Gemeente Tilburg, Freek Pecht, Eenheidscoördinator synthetische drugs, Politie Zeeland-West-Brabant en Frank van Summeren, RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − 7 =