08:56
04 oktober 2022

‘We wilden onze kwetsbaarheid verkleinen’

‘We wilden onze kwetsbaarheid verkleinen’

Uitdagingen zoals de energietransitie en de snelle technologische ontwikkelingen zouden de organisatie te veel worden, merkte chief information officer Richard Bremer toen hij bij Rivierenland kwam werken. Als eerste waterschap besloot Rivierenland de ict uit te besteden. ‘De urgentie moet gevoeld worden om te veranderen’, merkte afdelingshoofd Informatie en Digitalisering René van de Looij. Nu kunnen zij zich richten op andere mogelijkheden, zoals innovatie met machine learning en kunstmatige intelligentie.

Waarom de beslissing om de ict uit te besteden?
Bremer: ‘Toen ik hier in 2017 kwam, werd het me duidelijk dat er veel moest gebeuren. Een relatief klein groepje mensen was verantwoordelijk voor de beheer van de infrastructuur in een omgeving waar de ontwikkelingen steeds sneller gaan. De organisatie van de informatievoorziening bleek niet volwassen genoeg.’

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Leren en reflecteren van oa lector Remco Spithoven als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 30 september naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Kasteel Hernen. Verder met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder, Hans Moors en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.