02:53
19 augustus 2022

Wat (niet) te doen voor de Omgevingswet?

Wat (niet) te doen voor de Omgevingswet?

Naar aanleiding van het thema ‘Baseline Omgevingswet’ van de leerkring Omgevingswet van de G32. De Omgevingswet biedt kansen. Bij een bedrijventerrein dat een gemeente wil transformeren naar een woongebied, zorgt de huidige wetgeving vaak voor knelpunten die zo’n transformatie ingewikkeld maken of zelf helemaal tegengaan. Onder de Omgevingswet is dit verleden tijd.

Ander voorbeeld: met het Digitaal Stelsel Omgevingswet moet met één druk op de knop duidelijk zijn wat ergens mogelijk is en met welke regels een initiatiefnemer rekening moet houden. Stukken makkelijker dan de beleidsstukken die nu verspreid op internetpagina’s van een gemeente, provincie, waterschap en het Rijk staan. Als ze al online staan. En de Omgevingswet zet de deur open voor meer integraliteit, participatie, bestuurlijke afwegingsruimte, flexibiliteit. Zo zijn er meer kansen te bedenken.

Lees verder via Omgevingsweb.nl

Meer leren over de Omgevingswet, de Wob en de Woo, de AVG en de ‘Nieuwe’ Aanbestedingswet? Kom naar de Nieuwspoort Seminarreeks ‘De Juridische Overheid’ van het Haags Congres Bureau. Zie de site van het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.