09:41
05 december 2022

Wat moeten we met die drugs? Tijd voor een open gesprek

Wat moeten we met die drugs? Tijd voor een open gesprek

Meer handhaving óf legalisering, dat is allebei te makkelijk, schrijft Hans Boutellier.

Onlangs bleek dat een campagne om drugsgebruikers aan te spreken op de maatschappelijke consequenties van hun gebruik niet doorging (Cokesnuivers aanspreken op de gevolgen van hun gebruik? Toch maar niet, 19/8). Een morele vingerwijzing van de gebruiker gaat niet werken. Maar wat dan wel? Geleidelijk is Nederland doordrongen geraakt van de gevolgen van de drugsindustrie in Nederland – van hennep tot heroïne en van xtc tot crystal meth. Er zijn er nog veel meer – het aantal psychotrope stoffen is nagenoeg oneindig: te vinden als paddo’s in de bossen of geproduceerd door Mexicanen in Drenthe.

Lees verder via nrc.nl

Meer leren als burgemeester over lokale veiligheid van Hans Moors, prof. dr. Jon Schilder, prof. dr. Bob Hoogenboom,  prof. dr. Janine Janssen, dr. Remco Spithoven en prof. dr. Masja van Meeteren en  samen reflecteren als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 30 september naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Kasteel Hernen.

Meer leren over hoe je de leefbaarheid en veiligheid bevordert in kwetsbare wijken, voormalige vakantieparken, woonwagenlocaties, bedrijventerreinen en buitengebieden? Kom naar de aankomende HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen & kwetsbare gebieden 2022’ die start op 4 november 2022 en wordt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.