09:23
22 mei 2022

Vorig jaar 17 drugslabs opgerold in Brabant, maar hoeveel blijven er onder de radar?

Vorig jaar 17 drugslabs opgerold in Brabant, maar hoeveel blijven er onder de radar?

In ons mooie Brabant gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals de productie van drugs. Een handel waar miljarden in omgaan. Een harde en meedogenloze wereld die soms dichterbij is dan we denken. In de tv-serie ‘Brabant Onder De Radar’, een productie van Omroep Brabant in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, wordt onderzocht wat er speelt in Brabant, én hoe iedere Brabander mee kan strijden tegen ondermijning. Vanaf 11 mei iedere woensdagavond op Omroep Brabant te zien.

Bij ondermijning hebben criminelen de ‘bovenwereld’ nodig. Gewone burgers worden, soms zonder dat ze het goed en wel beseffen, meegetrokken in een wereld vol gevaar. In Brabant Onder De Radar onderzoeken we hoe de onder- en de bovenwereld elkaar raken. De eerste aflevering draait rond synthetische drugs, misschien wel het grootste exportproduct van Brabant. De laatste jaren werden regelmatig drugslabs in onze provincie ontdekt: in stallen, schuurtjes en zelfs in boten. Of midden in woonwijken, met alle risico’s die daarmee gepaard gaan. Wat is nu juist gaande in onze provincie? Wat zijn de gevaren? Je ontdekt het allemaal. De volgende afleveringen gaan over hennep (18/5), de impact op kritische sectoren (25/5), witwassen (1/6), intimidatie & bedreiging (8/6), en drugsafvaldumpingen (15/6). Afsluiten doen we met een aflevering over de integrale aanpak tegen ondermijning (22/6).

Lees verder via kliknieuws.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden (vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties, buitengebieden etc.)? Kom naar de HCB Cursus die start op 10 juni in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.