10:17
28 oktober 2021

Voorwaardelijke oplegging ISD-maatregel voor meerdere vermogensdelicten

Voorwaardelijke oplegging ISD-maatregel voor meerdere vermogensdelicten

De rechtbank veroordeelt een 37-jarige veelpleger uit Deventer tot de ISD-maatregel, geheel voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Voor meerdere vermogensdelicten.

De man maakte zich in juni 2020 en in het begin van 2021 schuldig aan een hoeveelheid strafbare feiten. Dit waren voornamelijk vermogensdelicten waarmee hij veel overlast veroorzaakte. Ook verzette de man zich bij een aanhouding door de politie.

Vaker veroordeeld
Uit het strafblad van de man blijkt dat hij eerder is veroordeeld voor onder andere vermogensdelicten. Deze eerdere veroordelingen weerhielden hem niet van om opnieuw strafbare feiten te plegen. Ook liep de man ten tijdens het plegen van deze feiten in proeftijden van 2 eerdere voorwaardelijke veroordelingen.

Advies opleggen ISD-maatregel
De rechtbank ziet zich voor de vraag gesteld wat voor de man de meest passende sanctie is. Die moet recht doen aan de ernst van de feiten, maar ook aan de persoonlijke problematiek van de man. Kijkend naar zijn strafblad en zijn persoonlijke problematiek adviseert de reclassering oplegging van een voorwaardelijke ISD-maatregel met bijzondere voorwaarden gelijk aan die van het schorsingstoezicht.

Begeleiding en behandeling
De rechtbank oordeelt dat aan de voorwaarden van een ISD-maatregel is voldaan. Toch oordeelt de rechtbank dat er redenen zijn om nu nog niet over te gaan tot oplegging van een onvoorwaardelijke ISD-maatregel. De man is geschorst uit de voorlopige hechtenis en geplaatst bij een forensisch beschermde woonvorm. De man is zeer gemotiveerd voor de begeleiding en behandeling en wil graag meewerken. De reclassering ziet ook nog steeds enige mogelijkheden voor een ambulant kader.

Lees verder via rechtspraak.nl

Meer leren? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2021’ die start op 11 november in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vier =