10:07
20 juni 2021

Voortgang uitvoering maatregelen herstel kinderopvangtoeslagaffaire

Voortgang uitvoering maatregelen herstel kinderopvangtoeslagaffaire

Aan het herstel rondom de kinderopvangtoeslagenaffaire is de afgelopen weken hard doorgewerkt. De opbouw van de herstelorganisatie, het opstellen van de noodzakelijke wet– en regeling en de contacten met getroffen ouders gaan ondanks Corona gewoon door. In een brief aan de Tweede Kamer meldt staatssecretaris Van Huffelen de gezette stappen en geeft ze aan wat er nog gaat gebeuren.

Staatssecretaris Van Huffelen: “Ondanks de verspreiding van COVID-19 houden we voortgang in het herstel van de kinderopvangtoeslagaffaire. Dit is een eerste stap in het tegemoet komen van de gedupeerde ouders. We zijn druk bezig met de uitvoering, maar hebben nog een lange weg te gaan.”

In de Voorjaarsnota is voor het herstel bij de kinderopvangtoeslag en uitvoering daarvan over drie jaar verspreid 500 miljoen euro gereserveerd. Daarvan is 110 miljoen bestemd voor de uitvoering van het herstel.

Lees verder via rijksoverheid.nl

Meer leren over trends en ontwikkelingen in kinderopvang of over het aantrekken en behouden van goed personeel in kinderopvang, basisonderwijs en IKC? Kom naar de seminars van het Haags Congres Bureau ism BMK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 12 =