05:04
03 augustus 2021

Vijf lessen uit de lokale politiek, Het lokale is het enige universele

Vijf lessen uit de lokale politiek, Het lokale is het enige universele

Politiek begint zodra we onze deur uit gaan. Van een paaltje tot wegen en geluidsschermen: na vier jaar wethouderschap kan Arjo Klamer, hoogleraar culturele economie, meepraten over de gemeentepolitiek. Vijf lessen.

‘Kan dat paaltje niet weg?’ De mevrouw stelde de vraag met urgentie in haar stem. Ze vond het paaltje in het gras storend. Ik dacht waarom niet. Dat zei ik ook. Ik was als wethouder op bezoek bij een buurtfeest in een van de welvarende buurten die Hilversum rijk is. Kunnen we als college laten zien hoe adequaat we reageren op verzoeken van inwoners, dacht ik nog. Toen zag ik haar uit mijn ooghoek aan komen lopen: een andere vrouw dus. ‘Geen sprake van! Dat paaltje moet hier blijven! Anders zetten mensen hun auto hier weer neer.’ Daar stond ik, tussen twee vrouwen die dat paaltje heel belangrijk vonden, maar er duidelijk verschillend tegenaan keken. Het paaltje was hiermee politiek geworden.

Lees verder via groene.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + zestien =