01:15
23 juni 2021

Vijf jaar geëist tegen vermeende drugshandelaar met groot klantenbestand

Vijf jaar geëist tegen vermeende drugshandelaar met groot klantenbestand

De van drugshandel verdachte man die vandaag in Amsterdam voor de rechter stond had een goedlopende handel. Zijn klantenbestand bestond niet uit aan lager wal geraakte harddrugsgebruikers, maar uit onder meer ondernemers, makelaars, expats en accountants. Het OM eiste vandaag tegen de 20-jarige man vijf jaar gevangenisstraf op verdenking van drugshandel, wapenbezit, lidmaatschap van een criminele organisatie en witwassen. Vier van de koeriers die in dit onderzoek zijn aangehouden zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

De verdacht komt voor het eerst in beeld als op een nacht in september 2018 een Audi A6 Limousine met een Duits kenteken wordt gecontroleerd. De bestuurder van de auto is de verdachte die vandaag voor de rechter staat.

Lees verder via om.nl

Meer leren? Volg 24 juni het online seminar De Veilige Gemeente Online Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown. Met topsprekers prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Arnout de Vries (TNO, Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team) en Krista Schram (Hogeschool Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + vier =