01:24
06 december 2022

Vier drugsdealers aangehouden tijdens acties in Breda en omgeving

Vier drugsdealers aangehouden tijdens acties in Breda en omgeving

De drie politieteams van het district de Baronie hebben deze week in samenwerking met de recherche, het Flexteam en informatie analisten een grote actie gehouden in het kader van ondermijning. Er zijn vier verdachten aangehouden voor de handel in soft- en / of harddrugs. Ook drie kopers werden gearresteerd. Er zijn twee auto’s in beslag genomen. In twee voertuigen zat een verborgen ruimte. Als bijvangst werd ook nog een automobilist aangehouden die voor de negende keer betrapt werd op het rijden zonder rijbewijs. Zijn auto is eveneens in beslag genomen maar door de officier van justitie ook direct verbeurd verklaard.

Drugs
Doel van de actie was om zowel geüniformeerd als in burger over de teamgrenzen heen meer zicht te krijgen op de drugshandel in de regio en op de dealers en hun afnemers. Er werden verschillende transacties waargenomen. Tijdens de actie waren twee mensen van het Openbaar Ministerie aanwezig waardoor snel doorgepakt kon worden.

Dinsdag 15 november 2022
Agenten zagen omstreeks 15.45 uur een auto met hoge snelheid over het Pastoor Pottersplein rijden. De dienders wilden een controle instellen en zagen dat de auto de Merelstraat inreed. De bestuurder liet daar het voertuig achter en vluchtte te voet weg. Bij navraag van zijn personalia bij de meldkamer bleek dat hij nu voor de negende keer vanaf 2018 betrapt is op het rijden zonder rijbewijs. De officier van justitie die bij de actie aanwezig was besloot direct om de auto in beslag te nemen en verbeurd te verklaren.

Lees verder via politie.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd OOV, hoofd van politie of officier van justitie op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.