01:21
09 februari 2023

Veroorzaken algoritmes maatschappelijke onrust?

Veroorzaken algoritmes maatschappelijke onrust?

“Mensen met linkse of rechtse gepolariseerde opvattingen hebben een intolerantie voor onzekerheid. En de desinformatie die deze groepen verspreiden los je niet op met het aanpassen van algoritmes.” Dat zegt Rudy van Belkom, directeur van de stichting Toekomstbeeld der Techniek, bij Spraakmakers.

Behalve dat technologie ons leven makkelijker maakt, kan het ons leven tegelijkertijd ook knap lastig maken. Denk bijvoorbeeld aan selectie-algoritmes die de belastingdienst gebruikte om verdachte groepen mensen te selecteren bij het toeslagenschandaal. Of kijk naar de verspreiding van of desinformatie. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de technologie zich niet tegen ons keert in 2023?

Lees verder via nporadio1.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *