09:49
05 februari 2023

Vaker fouten in kinderopvang door personeelstekort, ‘dit gaat een keer mis’

Vaker fouten in kinderopvang door personeelstekort, ‘dit gaat een keer mis’

Bedjes die niet goed worden afgesloten, kinderen die te lang in buitenbedjes in de zon liggen, niet hun eigen voeding krijgen of een keer geen melkfles. Het zijn voorbeelden van fouten die gemaakt worden in de kinderopvang. Toezichthouder GGD GHOR Nederland zegt dat personeelstekorten de kwaliteit en veiligheid van de kinderopvang onder druk zetten en trekt aan de bel in Den Haag.

Tijdens hun inspecties stellen toezichthouders van de GGD’s vaker tekortkomingen vast die te maken hebben met de personeelskrapte. En dat levert volgens hen risico’s op.

“We zien dat het in de meeste gevallen gewoon goed gaat, maar door de personeelstekorten zakken wel meer opvanglocaties door de ondergrens”, zegt directeur Ton Coenen van GGD GHOR Nederland. De koepelorganisatie van de GGD’s stuurde half november een brief waarin de zorgen geuit worden naar de ministeries van Sociale Zaken en Onderwijs.

Lees verder via nos.nl

Op zoek naar inspiratie voor je team op de basisschool, kinderopvang of IKC? En hoe je daarbij klantenergie, medewerker-energie en kind-energie benut? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *