09:36
24 juli 2024

UvA weet niet met wie ze onderhandelt: ‘Studenten met gezichtsbedekking aan tafel’

UvA weet niet met wie ze onderhandelt: ‘Studenten met gezichtsbedekking aan tafel’

Al dagen is de Universiteit van Amsterdam (UvA) het strijdtoneel van pro-Palestijnse demonstraties. Peter-Paul Verbeek, rector magnificus aan de UvA, reageert in Nieuwsuur op de gebeurtenissen op zijn universiteit. Hij zegt voortdurend in gesprek te zijn met demonstranten, maar van een deel blijkt hij niet te weten wie ze zijn omdat zij gezichtsbedekking dragen.

“Dat is echt een handicap in het gesprek”, erkent de rector. Toch blijft hij met deze groep in gesprek. “Het is ook heel belangrijk dat je probeert om te de-escaleren.”

Verbeek zegt dat de studenten met wie hij aan tafel denkt te zitten, betrokken zijn bij actiegroepen. Ook praat hij met een aantal UvA-docenten, zegt hij. Dat niet iedereen daarbij zijn gezicht laat zien, vindt de rector ingewikkeld. “Je verstaat elkaar moeilijk en het is gewoon heel belangrijk dat je weet met wie je in gesprek bent.”

Lees verder via nos.nl

Meer leren over radicalisering, ondermijning, jeugd & veiligheid, zorg & veiligheid en bevoegdheden van de burgemeester op het gebied van OOV? Kom naar de HCB Seminars ‘Topsprekers in Veiligheid 2024’ op 18 september en 9 oktober met o.a. Bram Sizoo, Janine Janssen, Bob Hoogenboom, André van der Laan en Jan van der Grinten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *