03:27
12 juli 2024

Twaalf maanden celstraf geëist tegen ‘kokende’ straatdealer in Utrecht

Twaalf maanden celstraf geëist tegen ‘kokende’ straatdealer in Utrecht

Toen de politie op 16 december 2020 een flatwoning aan de Rooseveltlaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland binnen ging omdat daar vermoedelijk drugs werden verhandeld, zagen ze in de keuken een pan op het vuur staan. In de pan zat een theeglas met cocaïne, op dat moment werd er ‘gekookt’. De 27-jarige verdachte uit Utrecht, die toen op heterdaad werd aangehouden, hoorde vandaag bij de rechter een celstraf van twaalf maanden tegen zich eisen.

De doorzoeking in december vond plaats in één van de onderzoeken in het kader van de aanpak van straatdealers in Utrecht Zuid. Eind december stond ook al een aantal straatdealers op zitting. In het onderzoek voorafgaand aan de instap op 16 december had de politie de telefoon van de verdachte getapt en hem geobserveerd. Hieruit bleek dat hij contact had met tientallen harddruggebruikers. In de gesprekken werd gesproken over ‘wit’ en ‘bruin’, ‘voor de neus’ en voor de roken’. Ook werd er gesproken over hoeveelheden, prijzen en ontmoetingsplekken. ‘Lange’ zoals zijn werknaam was, opereerde vooral in Kanaleneiland, Overvecht, Papendorp, Houten, IJsselstein en Nieuwegein. De politie was ook getuige van een aantal overdrachten van drugs in de voorgaande maanden.

Verder bewijs werd gevonden op de dag van de aanhouding zelf. In de woning werden wikkels met cocaïne, amfetaminepillen en de dealertelefoon gevonden. Bij de fouillering werd een groot contant geldbedrag gevonden. Na de aanhouding zijn meerdere klanten gehoord die verklaarden drugs van de verdachte af te nemen. Dat alles maakt dat de officier van justitie bewezen vond dat de man in hard drugs dealde. Ze eiste een celstraf van twaalf maanden onvoorwaardelijk tegen hem. Daarnaast vroeg ze de goederen die te maken hebben met de drugshandel, en ook het contante geld en zijn auto af te pakken.

Lees verder via om.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *