10:43
08 juni 2023

Toezichthouder: ‘Uitspraken NAM over versterkingsoperatie Groningse huizen zijn onjuist’

Toezichthouder: ‘Uitspraken NAM over versterkingsoperatie Groningse huizen zijn onjuist’

De toezichthouder Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) noemt de beweringen van NAM-directeur Johan Atema in NRC vanochtend “betreurenswaardig” en “onjuist”. Atema zei in die krant dat er op basis van recente berekeningen niet 26.000 huizen maar slechts vijftig huizen die schade hebben opgelopen door gaswinning in Groningen moeten worden versterkt.

Atema zei in een interview met NRC dat de veiligheidsonderzoeken waar hij zich op baseert afkomstig zijn van TNO en door de overheid zijn geaccordeerd. “Alleen volgt de overheid de nieuwste normen niet.” Maar de onderzoeken van TNO waar Atema aan refereert zijn niet bedoeld of geschikt voor het keuren van huizen op afstand, schrijft het SodM in een reactie.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over ‘next level toezicht’ van Theodor Kockelkoren, Inspecteur-generaal der Mijnen, Staatstoezicht op de Mijnen, Meike Bokhorst, onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, Paul van Dijk, consultant op het gebied van toezicht en Prof. dr. Caelesta Braun, Hoogleraar Public Governance and Civil Society, Universiteit Leiden? Doe 17 mei mee met het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2021 – Trends in Toezicht & Tips voor het nieuwe kabinet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *