04:34
20 oktober 2021

Toezicht op Wirecard schoot ernstig tekort

Toezicht op Wirecard schoot ernstig tekort

Het schandaal rond fintechbedrijf Wirecard krijgt voor Duitse toezichthouders een vervelend staartje. De Duitse marktwaakhond BaFin en toezichthouder FREP, die toezien op de financiële rapportages van bedrijven, hebben gefaald. Maandenlang kon de inmiddels failliete betalingsverwerker, een concurrent van het Nederlandse Adyen, ongehinderd aanrommelen.

De Europese marktwaakhond ESMA stelt dit in een vernietigend rapport dat op verzoek van de Europese Commissie is samengesteld. Het komt zelden voor dat marktwaakhonden zulke harde kritiek op elkaar uiten.

Lees verder via computable.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 1 =