11:09
05 december 2022

Toename overlast door huurders met verward gedrag

Toename overlast door huurders met verward gedrag

Woningcorporaties zien in de afgelopen 2 jaar een toename van huurders met verward gedrag. Dit blijkt uit een enquête van Aedes dit jaar onder 60 corporaties. Een merendeel van de corporaties geeft ook aan dat de overlast door huurders met verward gedrag is toegenomen, ondanks hun extra inzet op dit gebied. Om corporatiemedewerkers te ondersteunen werkt Aedes aan een actualisering van de toolkit Omgaan met verward gedrag uit 2018.

Geluidsoverlast en verwaarlozing meest ervaren overlast
Geluidsoverlast en verwaarlozing van de woning zorgen voor de meeste overlast. Opvallend is dat agressie tegen buren door corporaties minder vaak wordt herkend. In 2019 werd dit door 86% van de corporaties herkend en nu door 79%. Agressie richting medewerkers wordt meer herkend. In 2019 herkende 46% van de corporaties agressie richting medewerkers. Dit is gestegen naar 56%.

Lees verder via aedes.nl

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.