03:36
05 december 2023

‘Supernormal’ architect Hoksbergen wint prijs met schoolgebouw in Slotermeer

‘Supernormal’ architect Hoksbergen wint prijs met schoolgebouw in Slotermeer

Woongebouw de Verfdoos aan de Slotermeerlaan wordt gezien als een icoon uit de wederopbouwarchitectuur. Verderop staat sinds 2019 het nieuwe gebouw van basisschool Veerkracht, dat ook hard op weg is om een icoon te worden. Architect Ard Hoksbergen won onlangs de prestigieuze Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten voor zijn ontwerp.

Behalve 20.000 euro leverde de toekenning ook veel lof op. ‘Een prestatie van uitzonderlijke, hoogwaardige architectonische kwaliteit, die toekomstige generaties inspireert en die tot voorbeeld strekt’, aldus de jury. Hoksbergen (1981) laat zich inspireren door de omringende architectuur van de wederopbouw in Nieuw-West.

Lees verder via dewestkrant.nl

Leren over doelgericht ontwerpen en inrichten van uw kinderopvang, basisschool en IKC? Volg 31 maart het online HCB Seminar en leer van Yvette Vervoort, Buro8020, Ineke Oenema, lector Early Childhood aan NHL Stenden Hogeschool, Joost Hillen, architect, j2o Architectuur, Simone Sorber, pedagogisch interieur ontwerp, Martin van Rooijen, pedagoog en promovendus, Universiteit voor Humanistiek te Utrecht en Carlijn Kramer, Projectmanager / adviseur Huisvesting & Vastgoed at Twynstra Gudde

Meer leren van Thecla Goossens, Loes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 21 april. U ontvangt het boek van Thecla Goossens, alsmede boeken van Loes van Wessum en Bregje Spijkerman bij uw inschrijving!

U kunt ook eerst het introductie seminar volgen op 6 april getiteld ‘Pedagogisch Leiderschap – Leiding geven aan een lerende organisatie’ met Dr. Loes van Wessum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *