11:48
10 mei 2021

Strafproces tegen criminele ‘BV’ in drugs van start

Strafproces tegen criminele ‘BV’ in drugs van start

Twaalf verdachten tussen de 37 en 64 jaar stonden vandaag op de rol van de rechtbank tijdens een zogeheten pro-forma-zitting over verlenging van hun voorarrest. Zij zijn afgelopen september aangehouden in Nederland, België en Spanje bij een internationale actie tegen een groot en professioneel crimineel netwerk dat handelde in drugs, zo stelt het OM.

Zo’n duizend politiemensen uit verschillende landen kwamen op 16 september in actie. Het was de voorlopige climax van een jarenlang durend onderzoek (genaamd Taxus) dat in 2016 van start ging. Met als doel het netwerk rond hoofdverdachte Piet S.* in kaart te brengen.

Het OM verdenkt de twaalf van verschillende strafbare feiten. Met als rode draad bij allemaal: deelname aan een criminele organisatie die zich bezighield met internationale drugshandel. Met name cocaïne die vanuit Zuid-Amerika naar Europa werd gehaald. Maar ook om andere vormen van hard- en softdrugs. Dat ging volgens het OM gepaard verboden wapenbezit en witwassen, zoals zo vaak bij criminele organisaties.

Lees verder via om.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − 6 =