10:22
18 juni 2021

Stichting PayOK: Aanjaagteam Arbeidsmigranten, betrek de keten

Stichting PayOK: Aanjaagteam Arbeidsmigranten, betrek de keten

Stichting PayOK juicht de ideeën van het Aanjaagteam Arbeidsmigranten toe. Maar er is ook kritiek. Zo vindt de stichting dat de er meer aandacht moet zijn voor de ketenaansprakelijkheid bij de juiste loonbetaling. En dat wordt onderkend dat het PayOK-keurmerk voorziet in de behoefte aan regulering van uitzendbureaus.

Dat schrijft Stichting PayOK in een brief aan het Aanjaagteam Arbeidsmigranten.

Aanjaagteam Arbeidsmigranten
Minister Koolmees (SZW) heeft op 11 juni jl. de eerste aanbevelingen van het Aanjaagteam bescherming arbeidsmigranten onder leiding van Emile Roemer aan de Tweede Kamer verzonden.
Het kabinet heeft het Aanjaagteam op 4 mei ingesteld en gevraagd om voorstellen te doen om de werk- en leefomstandigheden van arbeidsmigranten te verbeteren. Doel is om zowel het risico op coronabesmetting voor arbeidsmigranten op de korte termijn afneemt en dat de positie van arbeidsmigranten in Nederland op de langere termijn ook wordt versterkt.

Lees verder via flexmarkt.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 11 maart 2021 met o.a. Frank van Summeren (RONT Management Consultants). Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen − twee =