02:47
24 september 2023

Lerarentekort Utrecht op alle fronten aangepakt

Lerarentekort Utrecht op alle fronten aangepakt

In Utrecht is er een toenemend lerarentekort. Om dit aan te pakken doen de gemeente, scholen, opleiders en het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) nog een schep bovenop de huidige aanpak van dit nijpende probleem. Het ministerie van OCW stelt extra geld beschikbaar voor de aanpak van het lerarentekort in het primair onderwijs. Daarnaast hebben de gemeente, scholen en opleiders samen actieplannen gemaakt om ook het lerarentekort in het voortgezet onderwijs en mbo in Utrecht het hoofd te bieden.

Eind april leverde de samenwerking tussen de gemeente, scholen en opleiders die Utrecht Leert heet, een noodplan voor de aanpak van het lerarentekort in het basisonderwijs in bij minister Slob (Onderwijs). Inmiddels zijn deze plannen uitgewerkt in een convenant dat is ondertekend door de betrokken bestuurders. De minister stelt 8,8 miljoen euro extra beschikbaar.

Lees verder via utrecht.nieuws.nl

Leren over anders kijken, organiseren en werven voor basisscholen, IKC’s en kinderopvangorganisaties? Kom 4 november naar het HCB Seminar Maak het verschil op de arbeidsmarkt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *